Курячі крильця користуються заслуженою любов'ю і популярністю серед любителів курячого м'яса. Особливо з настанням часу заміського відпочинку, пікніків і поїздок нашвидкуруч, коли часу в запасі не особливо багато, курячі крильця стають ідеальною стравою для приготування. Вони не тільки швидко готуються, недорого коштують, а ще й є дієтичним м'ясом, у якому містяться необхідні для організму вітаміни, мікро- та макроелементи. Вони універсальні й підходять не тільки для приготування на багатті, а й у духовці, на сковорідці, в мультиварці та у вареному вигляді. Їх можна готувати як самостійну страву і як доповнення до будь-якого гарніру. Але для того, щоб отримати максимальне задоволення і відчути неповторний смак приготованих крилець, важливо приготувати маринад, який зробить крильця ніжними, ароматними й апетитними. У багатьох є свої перевірені та смачні рецепти маринаду для курячих крилець, але не варто зупинятися на одних і тих самих смаках, пробуйте нові маринади, і щоразу курячі крильця розкриватимуть свій смак по-новому.
~~~~~~
Маринад із соєвим соусом та медом
Рецепт розрахований на 1 кг курячих крилець.
Інгредієнти:
- Мед - 1-2 ст. л. меду (Мед повинен бути рідким. Якщо він застиг - розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до закипання);
- Соєвий соус - 3-4 ст.л.;
- Рослинна олія - 2-3 ст.л.;
- Часник - 3 зубчики;
- Молотий імбир - за смаком (щіпка);
- Сіль - до смаку.
Приготування:
- Помити, просушити і натерти сіллю крильця;
- В окремій ємності змішати рідкі компоненти для маринаду: соєвий соус, мед та олію;
- Після цього до маринаду додати імбир і пропущений через прес часник;
- Залити курячі крильця маринадом, що вийшов;
- Відставити в прохолодне місце на 2-3 години;
- Після того, як крильця замаринувалися, можна їх готувати на мангалі або в духовці.
~~~~~~
Маринад кефірний
Рецепт розрахований на 1 кг курячих крилець.
Інгредієнти:
- Кефір (3,2%) – 0,5 літра;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт;
- Приправа для шашлику – 1 ч.л. (якщо треба - додайте більше до смаку);
- Сіль - до смаку.
Приготування:
- Крильця помити, просушити і покласти в глибоку ємність (можна каструлю з кришкою);
- Крільця посолити та посипати приправою;
- Зверху на крила вилити кефір ( кімнатної температури, якщо треба трохи підігріти на вогні, але так, щоб він не згорнувся);
- Ріпчасту цибулю нарізати кільцями і викласти зверху крил;
- Після цього все ретельно перемішати, закрити кришкою і залишити маринуватися на три години;
- Коли крила замаринувалися, їх можна готувати. Якщо ви смажитимете на мангалі - поливайте маринадом, що залишився для соковитості.
~~~~~~
Маринад з цибулею та оцтом
Рецепт розрахований на 1 кг. курячих крилець.
Інгредієнти:
- Оцет столовий або виноградний - 2-3 ст.л.;
- Ріпчаста цибуля - 1-2 шт;
- Вода - 0,5 склянки;
- Часник - 4-5 зубчика;
- Перець чорний мелений - за смаком;
- Сіль - до смаку.
Приготування:
- В глибоку ємність налити воду кімнатної температури;
- Насипати у воду сіль і перемішати до повного розчинення;
- Після цього додати оцет, перець та пропущений через прес часник;
- Цибуля ріпчаста нарізати тонкими кільцями;
- Крильця промити, віджати і покласти в ємність з маринадом;
- Цибульні кільця додати до крил;
- Зате все перемішати і залишити маринуватися на одну годину при кімнатній температурі;
- Після того, як крильця замаринуються, їх можна готувати і на мангалі, і в духовці.
~~~~~~
Маринад з майонезом та гірчицею
Рецепт розрахований на 1,2 кг. курячих крилець.
Інгредієнти:
- Майонез - 3 ст. л.; (бажано вищої жирності);
- Гірчиця - 1 ч. л.;
- Часник - 2-3 зубчики;
- Карі - 0,5 ч. л.;
- Сіль - до смаку.
Приготування:
- У мисці змішати майонез та гірчицю;
- Туди ж додати пропущений через прес часник, каррі та сіль (враховуйте,що в майонезі вже є сіль);
- Курячі крильця помити, просушити і ретельно вмочити в отриманий маринад;
- Після цього курячі крила залишити в холодильнику на ніч;
- Після того, як крила замаринувалися, їх можна готувати на мангалі або в духовці.
~~~~~~
Маринад з аджикою
Рецепт розрахований на 900 грн. курячих крил.
Інгредієнти:
- Аджика (підійде і домашня і магазинна. Якщо хочете, щоб маринад був гострішим - вибирайте гострішу аджику) - 1-2 ст. л.;
- Рослинна олія - 3 ст. л.;
- Томатна паста - 3 ст. л.;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Часник - 3-4 зубчики;
- Петрушка - 1 пучок;
- Сіль - до смаку.
Приготування:
- Змішати в ємності аджику, томатну пасту та олію;
- Петрушку помити, просушити паперовим рушником і нарізати середньо;
- Часник пропустити через прес;
- Маринад посолити та додати часник із петрушкою;
- Крильця помити, промокнути паперовим рушником;
- Цибуля ріпчаста нарізати тонкими кільцями;
- Кожне крильце обмазати маринадом, що вийшов, зверху посипати цибульними кільцями;
- Все перемішати та залишити на дві години маринуватися;
- Після цього курячі крила можна готувати на сковороді, в духовці, на мангалі.